Jdi na obsah Jdi na menu
 


26. leden - Mezinárodní den celníků

26. 1. 2024

merkur.png26. leden

Mezinárodní den celníků

Přejeme všem aktivním i bývalým celníkům a dalším pracovníkům Celní správy České republiky mnoho pracovních i soukromých úspěchů, hodně zdraví a štěstí.

Celní správě ČR přejeme úspěšné dokončení započaté modernizace. Vytvoření moderní státní organizace, kterou budou reprezentovat znalostně a odborně vybavení pracovníci, tak jako tomu bylo i v letech minulých, kteří v nově nastavených podmínkách dokáží s moderními nástroji plnit poslání a cíle celní správy. Rozhodně je na čem stavět a historie byla, je a bude vždy místem pro čerpání znalostí. Zároveň je v historii i prostor, jak se nedopustit opakování chyb, se kterými jsme se již v minulosti potkali.


Tento pro nás "celníky" významný den se slaví od roku 1982. Zvolen nebyl 26. leden náhodně, ale na počest prvního zasedání Rady pro celní spolupráci, které proběhlo v roce 1953 v Bruselu. Od roku 1994 se Rada přejmenovala na Světovou celní organizaci (WCO - World Customs Organization; www.wcoomd.org). Československo a následně Česká republika je členem této organizace od roku 1965.


V tento den nelze nezmínit jméno JUDr. Jiřího Brože, Csc. (čestného člena Spolku celníků České republiky), který v letech 1977 a 1978 byl prezidentem Rady pro celní spolupráci a dlouhých 22 let zastával pozici generálního ředitele celní správy.

wco_new_logo.png

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář