Jdi na obsah Jdi na menu
 


XIV. reprezentační ples Spolku celníků ČR

26. 3. 2014

 

 

 XIV. reprezentační ples Spolku celníků ČR

 Pořádání XIV. tradičního reprezentačního plesu Spolku celníků ČR dne 15. 3. 2014 málem ohrozila technická závada – při rekonstrukci se pouhé 3 týdny před konáním plesu propadla část střechy nasmlouvaného plesového sálu a přestože byly nabídnuty náhradní prostory, všichni pořadatelé trnuli strachy, zdali vůbec a jak ples dopadne. Hotel DUO na Proseku v Praze 9, nacházející se v blízkosti stanic metra, tramvají i autobusů, byl pro letošní rok opětovně vybrán na základě dobrých zkušeností z loňského roku, ale toto skutečně byla pro organizátory plesu „čára přes rozpočet“.

Zájem o letošní ples byl mimořádný – během prvních 10 dnů od počátku prodeje byly rozprodány či závazně rezervovány skoro všechny vstupenky. Celkem 165 celníků, rodinných příslušníků a přátel z celé republiky, hostů z celních správ Německa, Rakouska, těch, co na plesu byli poprvé i „starých plesových harcovníků“, se sjelo do Prahy, aby se pobavili, zatančili a trochu pozapomněli na starosti všedních dní.

Sklenička šumivého vínka a teplé kanapky příchozím na přivítanou byly povzbuzením  dobré nálady. Příjemnou pohodu podpořil i pěkně upravený náhradní sál, množství cen do společenské hry, teplý servírovaný i nazdobený studený chutný raut a z loňska osvědčená kapela se zpěváky, kterým tančící zpěvem vydatně pomáhali, protože, což není nevýznamné, znali slova hraných písniček J.

Že se na nápoje zpočátku trochu déle čekalo, že nová skupina mladých „předtanečníků“ svou uměleckou úroveň nahradila spíše elánem, že ne všichni hosté vyhráli velké ceny, to se dalo velkoryse přehlédnout. Provizorní užší taneční parket kladl vysoké nároky i na improvizační schopnosti klasického páru při dalším předtančení, tím spíše na tancechtivé celníky, ale protože „dobří lidé se vejdou všude“, tančilo se hodně - s chutí, zpěvem a dobrou náladou.

Generální ředitel GŘC a jeho náměstek v nových uniformách poněkud zastínili pány v oblecích; jejich doprovod a ostatní dámy v plesových toaletách byly jako vždy potěchou pro oči. Ve chvilkách odpočinku se vyměňovaly osobní i pracovní novinky, „propírali“ se přítomní i  nepřítomní, jak už tomu na různých setkáních celníků bývá. Ceny se rozebraly a dražba ve prospěch konta „Celník v tísni“ vynesla 8 340 Kč a 20 EUR, za což patří všem přispívatelům dík. Počáteční obavy organizátorů plesu po půlnoci zmizely, zklamání však některým vytrvalým a stále dobře se bavícím hostům přinesla druhá hodina ranní – čas, kdy bylo nutno se loučit.

Okamžité i pozdější ohlasy na letošní ples jsou veskrze pozitivní, zahraniční hosté byli podle svých slov nadšeni a několik párů si vstupenky na příští ples rezervovalo již nyní.

 

Na shledanou na příštím XV. jubilejním reprezentačním plesu Spolku celníků ČR!

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Ples 2014

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

ples 2014

(Kadlecová, 26. 3. 2014 22:23)

Dobrý den, chtěla bych poděkovat všem, kteří se zasloužili o to, abychom se my ostatní tak příjemně pobavili!